Idag frångår vi den vanliga lördagsrutinen och det känns lite märkligt. 

Pappan är iväg för underhållsarbete på yngsta döttrarnas skola. Föräldrar samlas för att ordna så att barnen har en fin och trygg miljö att vara i om dagarna. Det är ju bra men konstigt att inte vara tillsammans nu när det är helg.

Mamman vaknade t o m före väckarklockan idag. Knepigt. Men då satte jag mig en stund vid köksbordet och stickade en stund på pappa-koftan. Det var mysigt att sitta där i ett tyst och annars mörkt hus med bara stearinljus som belysning. Och så vaknade familjen en och en och tassade ned för att krama den stickande mamman. 


(Början på pappans kofta stickad i Kampes 3-trådiga ullgarn enligt mönster från Kofteboken). 

Vi fick ätit frukost tillsammans och så for pappan iväg till lilla skolan och mamman plockade undan och ordnade. Lite senare kördes också två döttrar till sin orkester för extrainsatt övningsdag. 

Det blev inget melodikryss på morgonen idag men det tar vi igen lite senare. Att fundera över musikklurigheter är en härlig helgsyssla som vi helst inte vill missa. Det är som om det inte riktigt blir helg de få gånger vi inte löser krysset.

Mamman skall fortsätta att sticka lite på pappa-koftan innan det är dags att hämta stråkorkesterspelande döttrar och så skall jag förbereda lunch och middag och kanske också baka något bröd.

Fin lördag till er.

Etiketter: döttrar, föräldrar, Kofteboken, mamman, melodikryss, pappan, skola, sticka, stråkorkester, underhållsarbete, väckarklocka, vakna