Hembakad pizza
Pizzabotten:
- 4 dl kallt vatten
- 2 msk rapsolja
- 1 l vetemjöl
- 1 tsk salt
Blanda allt utom saltet i bunken och låt maskinen arbeta 12 minuter. Häll sedan i saltet och låt maskinen arbeta ytterligare 10 minuter. Strö nu på ett tunt lager mjöl ovanpå degen, täck bunken med plastfolie och låt jäsa i ca 1 1/2 timme.
Tomatsås:
- 1 förpackning med passerade eller krossade tomater, helst ekologisk.
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- oregano
- 2 hela vitlöksklyftor
När degen jäst färdigt tar du upp den på en bra bänk och delar i två delar. Kavla ut delarna var för sig, lägg ut degen på bakplåtspappersklädda plåtar, stryk tomatsåsen på pizzabottnarna, lägg på riven ost och pålägg efter eget huvud. Vi brukar ha kokt skinka, tomat, kronärtskockshjärtan och svarta oliver.
Sätt in en plåt i taget i en 225 grader varm ugn och låt stå i ca 20 minuter.
Ett svar på ”Hembakad pizza”