Vårväder

Tiden går så fort att mamman knappt hinner med. Ena helgen är det vinter med snöfall och minusgrader och helgen efter är det sol och plusgrader. 

Det är härligt med skiftningarna och tack vare familjehunden kommer mamman ut i vädret varje dag. Att vara ute i naturen och att få uppleva årstiderna nära är underbart. Att bo lantligt gör mammans själ gott.

Ibland mår jag inte så bra ute i samhället som jag finner hårt, kargt, stressigt, krävande och omänskligt. Ibland måste själen få vila ute bland ängar, träd och skogsstigar. Då mår själen bättre och mamman orkar deltaga i samhället i alla fall en liten stund i taget.

Idag har det varit riktigt vårväder med sol och blå himmel. Döttrarna har lekt utomhus, mamman har suttit ute på kökstrappen med min stickning och pappan har rensat odlingsbäddarna.

Lite bröd fick jag bakat också, en sötlimpa gjord på skållat fint rågmjöl och russin. Doften av nybakt bröd fyller huset. Det luktar gott och hemtrevligt.

God natt till er.

Etiketter: döttrar, mamman, pappan, stickning, väder

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.