Fascinerande stickning

Mamman stickar varv efter varv. Det är meditativt att sticka, härligt och avslappnande. Tack vare stickkursen har jag vågat slänga mig ut i stickbeskrivningar och flerfärgsstickning. Det är svårt och väldigt roligt samtidigt. 

Det är gott att ibland sitta tillsammans med snälla, ödmjuka, trevliga och kunniga damer för att sticka lite och ställa en massa frågor utan att behöva känna sig dum. De lyssnar och förklarar för mamman på ett tålmodigt och tydligt sätt och förstår jag inte frågar jag igen eller söker svaret i tydliga instruktionsfilmer på nätet. Jag arbetar lugnt, metodiskt och tålmodigt.


Mamman stickar i Kampes 2-trådiga ullgarn och fascineras av att se mönstret växa fram rad för rad. 

Själen skaver lite extra just nu och då är stickning bra. Jag får koncentrera mig på en maska i taget. En rad i taget. Det är välgörande och så blir det förhoppningsvis en fin kofta att vårda länge när den väl är färdig. 

Idag skall mamman sticka några varv till och se till att ge mig ut i väder som liknar vår.

Fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.