Mamman stickar varv efter varv. Det är meditativt att sticka, härligt och avslappnande. Tack vare stickkursen har jag vågat slänga mig ut i stickbeskrivningar och flerfärgsstickning. Det är svårt och väldigt roligt samtidigt. 

Det är gott att ibland sitta tillsammans med snälla, ödmjuka, trevliga och kunniga damer för att sticka lite och ställa en massa frågor utan att behöva känna sig dum. De lyssnar och förklarar för mamman på ett tålmodigt och tydligt sätt och förstår jag inte frågar jag igen eller söker svaret i tydliga instruktionsfilmer på nätet. Jag arbetar lugnt, metodiskt och tålmodigt.


Mamman stickar i Kampes 2-trådiga ullgarn och fascineras av att se mönstret växa fram rad för rad. 

Själen skaver lite extra just nu och då är stickning bra. Jag får koncentrera mig på en maska i taget. En rad i taget. Det är välgörande och så blir det förhoppningsvis en fin kofta att vårda länge när den väl är färdig. 

Idag skall mamman sticka några varv till och se till att ge mig ut i väder som liknar vår.

Fin lördag till er.

Etiketter: 2trådigt, flerfärgstickning, Kampe, mamman, mönster, sticka, ullgarn, väder, vår, varv