En trevlig morgon

Idag hade vi en sådan där smidig morgon när allting bara fungerade. Alla blev färdiga i tid och allting som skulle med kom med till de olika skolorna. Familjehunden togs ut på promenad utan att mamman ens behövde påminna. Efter en vecka med mycket tjat och tjafs på morgonen var den här morgonstunden fin. 

Mamman har känt sig lite sliten och trött med allt tjatande och tjafsande och passning av egna tider. Jag har glömt bort tider eller kommit ihåg fel. Åkt till fel plats på rätt tid och rätt plats på fel tid, tagit med mig fel saker och glömt rätt saker. Det har helt enkelt snurrat till sig lite överallt med tjatande, trötthet och fel-kom-ihåg. Morgonen idag var i alla fall väldigt trevlig. Det är gott. 

Det är förstås inte konstigt att de är trötta döttrarna. Morgnarna är tidiga och läxorna många. Att väcka döttrarna när de sover som bäst känns fel i mammans hjärta och att påminna om läxor när döttrarna kommer hem trötta efter långa skoldagar känns konstigt och nästan lite elakt. Mamman brukar säga att de skall leka eller bara ta det lugnt en stund först innan de sätter sig med allt skolarbete. 

Mest att göra har den äldsta dottern och ibland rinner stressen ut i tårar och mamman får krama om och hjälpa med strukturen. Har vi väl planerat vad som skall göras när går allt så väldigt mycket bättre. Dottern hinner då fokusera på innehållet hon skall lära sig istället för att bli stressad över betyg och allt hon känner att hon inte hinner. 

Hursomhelst var den här morgonen en bra början på dagen och gör att mamman känner sig lugn, glad och redo att ta tag i dagens sysslor. Idag skall jag baka bröd, dammsuga, tvätta tvätt, sortera tvätt, sticka lite och krama på minsta dottern som är hemma med ny förkylning.

Fin tisdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.