Veckan, tillsammans och lite stickning

Dagarna går fort och plötsligt är det helg igen. Vardagarna fylls med lämna, hämta, jobba, laga mat, hjälpa med läxor, tvätta, baka och städa. 

Mamman kämpar på för att orka med allt. Vi tittar på Mandelmanns trädgårdar på kvällen och mamman hör paret säga att de är så glada för att de spenderar sina dagar ihop. Alla dagar. Varje dag. Året runt. 

Mamman tänker att det är så det borde vara. Så väldigt gärna skulle mamman vilja spendera varje dag med pappan. Vi har på något sätt alltid något nytt att tala om. Det är alltid spännande att höra hans tankar och att få diskutera olika perspektiv med honom. Bara vara i hans närhet är underbart och så har vi roligt och jobbar bra tillsammans.

Nu när mamman försöker att lära sig flerfärgstickning har också pappan tagit sig an stickprojekt. Han stickar halsduk och lär sig snabbt hur man stickar. Vi sitter tillsammans i kökssoffan på helgen med var sin stickning och gör inte så mycket av allt det där andra som behöver ordnas i vårt hem. Men vi har det bra och hjälper varandra när det behövs. 

Det är fint att pappan vill lära sådant mamman tycker är roligt. Och så är det underbart att alla döttrarna antingen stickar eller virkar. Det blir många stickor, virknålar och garnnystan som plockas in i tv-rummet på kvällarna. Virknålar och stickor arbetar fram och tillbaka och många program kan ses om flertalet gånger för att vi knappt sett när vi varit för koncentrerade på det vi handarbetat med för tillfället. Det är mysigt att sitta tillsammans och  i ett stearinljusupplyst rum höra klingandet av olika stickor arbeta på.

Mammans stickning är svår. Det är många färger som skall in i mönstret och ibland tappar jag tålamodet och måste lägga ifrån mig stickningen. Helt naturligt faller det sig inte för mamman att väva in olika färger. Jag blir trött och nästan lite yr emellanåt men samtidigt är det fantastiskt roligt. Det är roligt att lära nytt. Roligt men svårt.


Jag stickar flera provlappar med mönstret innan det är dags att påbörja den stora stickningen som är tänkt att bli en ”Loppa kofta” av Pinneguri. Övning ger färdighet tänker mamman och stickar vidare.

Fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.