Stickkurs

Ikväll skall mamman sitta i en garnbutik tillsammans med andra tanter för att lära mig mönsterstickning på rundsticka. 

Det är lite läskigt det här att sitta med andra stickande kvinnor. Kvinnor som kan mycket mer än mamman. Jag blir plötsligt medveten om hur lite jag kan i den här handarbetsvärlden. Men jag vill så gärna lära mig och tänker att det kommer att bli väldigt roligt att lära nytt och mer och kanske lär jag mig av de andra kvinnorna. Jag får vara den som kan minst. Det gör inget. 

Mamman slänger sig ut och försöker för att jag tror så på att skapa själv. Att sticka oss egna strumpor och förhoppningsvis efter den här kursen också kunna sticka oss riktigt fina tröjor känns viktigt. 

Mamman vill sticka i naturmaterial och skapa fina plagg till hela familjen. Jag vill att vi värmer oss i naturliga material med plagg som vi skapat själva, så långt det går och så mycket jag hinner.

Det är något alldeles speciellt att låta händerna arbeta med garn och se t ex en strumpa växa fram. Det är djupt tillfredsställande och vackert på något sätt. Med stickornas rörelser känner jag mig närmre äldre generationer. Det känns också bra.

Fin tisdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

3 svar på ”Stickkurs”

 1. Hoppas allt är bra med dig och familjen! Jag kikar in här lite då och då och tycker det är trevligt att läsa. Inte minst för att jag känner igen min familj i er, bl a när det kommer till handarbetandet! Titta gärna in på mina systrars stick- och virkblogg, http://virkligenstickat.blogg.se/

  1. Hej Judith
   Så roligt att läsa en kommentar från dig!
   Jag har tittat in till dina systrar. Det är en riktigt fin sida de har skapat. Skulle de godkänna att jag länkar direkt till sidan härifrån?

   Önskar dig en fin vecka.

   1. Egentligen är det ju inte bara en stick- och virkblogg utan mer en allt-möjligt-pyssel-blogg. Men de säger att du gärna får länka till den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.