Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Stickkurs

Ikväll skall mamman sitta i en garnbutik tillsammans med andra tanter för att lära mig mönsterstickning på rundsticka. 

Det är lite läskigt det här att sitta med andra stickande kvinnor. Kvinnor som kan mycket mer än mamman. Jag blir plötsligt medveten om hur lite jag kan i den här handarbetsvärlden. Men jag vill så gärna lära mig och tänker att det kommer att bli väldigt roligt att lära nytt och mer och kanske lär jag mig av de andra kvinnorna. Jag får vara den som kan minst. Det gör inget. 

Mamman slänger sig ut och försöker för att jag tror så på att skapa själv. Att sticka oss egna strumpor och förhoppningsvis efter den här kursen också kunna sticka oss riktigt fina tröjor känns viktigt. 

Mamman vill sticka i naturmaterial och skapa fina plagg till hela familjen. Jag vill att vi värmer oss i naturliga material med plagg som vi skapat själva, så långt det går och så mycket jag hinner.

Det är något alldeles speciellt att låta händerna arbeta med garn och se t ex en strumpa växa fram. Det är djupt tillfredsställande och vackert på något sätt. Med stickornas rörelser känner jag mig närmre äldre generationer. Det känns också bra.

Fin tisdag till er.

Etiketter: kurs, läskigt, mamman, naturmaterial, sticka, stickning, strumpor, tanter, tröja

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.