Söndag

Utomhus är det grått, kallt och luften fylls av små regniga snöflingor. Mamman fryser om näsa och kinder när vi promenerar familjehunden och jag. Vinden viner och halsduken som är uppdragen ända till näsan blir fuktig och kall. Vi vandrar på ganska snabbt för att ta oss in i värmen igen.

Inomhus är det varmt och de levande ljusen skapar fin stämning. Mamman tar på sig den varmaste tröjan och raggsockor. Det är gott här inne i värmen. 

Vi äter omelett till lunch och på spisen står soppan vi skall äta till middag senare. Soppan har kokats från grunden av egen grönsaksbuljong. Mamman har satt bröddegar på jäsning, två mammabrödsdegar och ett tomatbrödsexperiment. Tvätten är sorterad och diskmaskinen urplockad. 

Fyra döttrar leker och en syr egna dockkläder. Mamman skall snart fortsätta att sticka på första strumpan i minsta dotterns andra strumppar. I tv-rumssoffan skall jag sjunka ned för att njuta EM i konståkning samtidigt som händerna får arbeta med stickningen. 

Pappan tycker att mamman skall ta en stickningspaus ibland vid tv-tittandet för att jag tydligen inte ser allt som händer på skärmen. ”Vaddå inte ser! Gör jag väl visst”, säger jag lite stött och märker inte att jag missat halva uppträdandet från slutgruppen i parens konståkningsfinal. Så visst tar jag en paus emellanåt trots att det är väldigt svårt att lägga ifrån sig stickningen.

Fin söndag till er.

Etiketter: bröd, deg, dockkläder, döttrar, familj, hund, jäsning, mammabröd, mamman, pappan, raggsockor, stickning, strumpor, tomatbröd

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.