Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Helg

Det är helg och vi är lediga. Endast pappans väckarklocka ljuder genom tystnaden vid åttatiden på morgonen för att vi skall hinna ut på morgonpromenad med familjehunden och ordna med frukost innan Melodikrysset börjar. 

Mamman vandrar med familjehunden på frusna skogsstigar och njuter av den höga kalla luften medan pappan ordnar inomhus. Döttrarna sover vidare tills de vaknar. Oftast har alla vaknat när det är dags för frukost och så löser vi krysset till döttrars glada tillrop och med vänners hjälp i etern. 

Det är skönt med helg. Att få vara lediga tillsammans. Låta dagen ta form som den vill. Inga måsten. Inga tider att passa.

Snart skall mamman bädda sängar, tvätta tvätt och plocka iordning här hemma. Kanske blir det lite strumpstickning och bakning idag. Döttrarna önskar att mamman bakar kryddbröd som vi kan ha till middagen. Så det får det nog bli.

Fin helg till er.

Etiketter: baka, döttrar, helg, hundpromenad, lediga, mamman, pappan, väckarklocka

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.