Helg

Det är helg och vi är lediga. Endast pappans väckarklocka ljuder genom tystnaden vid åttatiden på morgonen för att vi skall hinna ut på morgonpromenad med familjehunden och ordna med frukost innan Melodikrysset börjar. 

Mamman vandrar med familjehunden på frusna skogsstigar och njuter av den höga kalla luften medan pappan ordnar inomhus. Döttrarna sover vidare tills de vaknar. Oftast har alla vaknat när det är dags för frukost och så löser vi krysset till döttrars glada tillrop och med vänners hjälp i etern. 

Det är skönt med helg. Att få vara lediga tillsammans. Låta dagen ta form som den vill. Inga måsten. Inga tider att passa.

Snart skall mamman bädda sängar, tvätta tvätt och plocka iordning här hemma. Kanske blir det lite strumpstickning och bakning idag. Döttrarna önskar att mamman bakar kryddbröd som vi kan ha till middagen. Så det får det nog bli.

Fin helg till er.

Etiketter: baka, döttrar, helg, hundpromenad, lediga, mamman, pappan, väckarklocka

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Helg”

 1. Tack för din blogg. Det är så självklart vad som är viktigt i livet och du skriver om det på ett så inspirerande sätt. Jag känner igen mig så mycket i det du skriver om att må bäst hemma osv. Jag är likadan. Varje dag hemma, i vardagen, med en kopp kaffe, en månskenspromenad eller arbete i trädgårdslandet, är som en gyllene skatt för mig. Allt jag gör, gör jag med nära och kära i åtanke. Detta betyder inte att man lever egoistiskt. Genom att få tid för nära och kära orkar jag också dela med mig till utomstående, t.ex. på jobbet. Tack och lov har jag ett arbete där jag kan jobba flera dagar i veckan hemifrån. Det är så skönt att få vara i sitt eget bo och jag tycker att jag får mest gjort så. Tack för att du delar med dig av dina tankar och om hur ni lever och har valt att ha det.

  1. Hej Fru S
   Tack snälla för dina ord. Du skriver så fint om hur du upplever att ta del av bloggen. Det gör mig glad!
   Som jag önskar att mitt arbete också kunde vara ett sådant jobba-hemifrån-arbete. Så oerhört skönt och bra det vore. Det är ju här hemma jag mår bäst.

   Fortsatt fin helg till dig och dina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.