Helg

Det är helg och mamman får vila. Inga väckarklockor som skär genom morgonen och vill att mamman skall upp och ut. 

Vi äter familjefrukost i lugn och ro och mamman stickar sedan lite på en tröja i väntan på melodikryss. Solen lyser in genom fönstren och pappan visar kort på krokus han sett i trädgården på morgonens hundpromenad. 

Det känns vår nu på riktigt. Trädgårdsprojekten tar form i huvudet och det skall bli så roligt att se allting börja växa igen. Att få se vad som klarat vintern och bli påmind om vad vi planterat var.  

Förkylningen är kvar och tröttar men mamman känner sig lite bättre nu när jag får vila. Melodikrysset ljuder ur den fina rosa radion. 

Med vänner löser vi färdigt krysset genom etern. Det är otroligt roligt att ge varandra ledtrådar och ordskojsa tillsammans så här på lördag morgon. Det ger mamman mycket glädje. För vännerna, krysset, familjefrukost, våren och trädgårdstankar är mamman tacksam idag.

Fin lördag till er.

Etiketter: familj, frukost, glädje, krokus, lördag, mamman, melodikryss, radio, stickning, tacksam, väckarklocka, vänner, vår

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.