Förändringens tid…

Mamman försöker att tänka så som poeten Khalil Gibran skriver. Riktigt mycket försöker jag men finner att det är svårt. Svårt att vänja sig vid tanken att inte ha alla barnen nära, alltid. Ett barn skall snart lite längre bort på eget äventyr.

Mamman upprepar delar av Gibrans dikt som ett mantra i hjärtat,

”Era barn är inte era barn. De är söner och döttrar av Livets längtan efter sig själv.”

Och visst vet mamman att det är precis så som det skall vara. Barnen skall ut på sina egna livsstigar men det gör inte mindre ont för det. För samtidigt som mamman gläds med dottern som nu skall ge sig av en bit hemifrån för att förkovra sig i det hon vill måste hjärtat få känna att det kommer bli svårt och att saknaden kommer att bli ogreppbart stor.

Men allt kommer att bli bra. Det är mamman säker på.

Fin tisdag till er och glöm inte att bemöta varandra med varsamhet.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.