Många känslor

Så kom då dagen. Dagen då bilen packades full och förberedelserna vi ägnat oss åt en tid nu blev verklighet.

Största dottern far till folkhögskola. Där skall hon lära mycket nytt både om sitt valda ämnesområde och om sig själv. Pröva sina egna vingar och börja skapa sin värld.

Och mamman är så glad för dotterns skull men går samtidigt sönder lite inuti. Det är som att en del av mitt hjärta lämnar kroppen. Inte var mamman så särskilt förberedd på det här. Det känns som en glädjesorg. Stor glädje över dotterns nya äventyr med allt vad det innebär och samtidigt en sorg i mammahjärtat över att inte alltid ha henne nära på kramavstånd.

Men vi vänjer oss långsamt vid nya saker och låter hjärtat få känna det det känner. Livet går inte att spola tillbaka. Vi får leva och glädjas åt det som är.

Mamman är så innerligt tacksam över våra underbara döttrar och över pappan som alltid är trygg, stödjande och kärleksfull och som alltid prioriterar familjen.

Tacksamheten över det som är vårt och över allt som får bo i mitt hjärta är så stor att ord inte räcker till.

Fin söndag till er. Och glöm inte att bemöta varandra med varsamhet.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Ett svar på ”Många känslor”

  1. Så rikt beskriver. Den dagen kommer och då vill jag känna att jag tagit vara på tiden vi fick nära nära i familjen.
    Och det tycker jag mig läst att du gjort😀🌼!
    Önskar dig ro i själen. Du är en fin digital förebild 😄. Om man nu kan säga så trots att jag inte känner dig eller vet mer än vad du delat i er blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.