Sommarregn och operastycke

Genom fönstren som stått öppna under natten hörs ett lätt regn och den fuktiga luften fyller sovrummen. Mamman går upp för att dra igen alla fönster och lägger sig åter för att slumra till. Döttraögon öppnades när mamman smög in men också döttrar somnar till igen.

Vi sover längre idag än vi brukar nu för tiden. Kanske blev vi trötta av gårdagens värme och av att sent igår ha tittat på en för oss okänd opera, Gianni Schicchi. Mamman har alltid tyckt så mycket om operastycket”Mio bannino caro” som kommer från den här operan men aldrig sett själva föreställningen. Nu spelar en av döttrarna stycket på piano och önskade få se operan så det gjorde vi.

Helt ärligt kunde mamman varit utan den upplevelsen för inte var den så särskilt bra. Stycket är oerhört vackert men resten kändes lortigt på något sätt. Döttrarna och maken resonerade att berättelsen handlade om människors girighet och skulle vara lortig och lite ful och det har de rätt i. Texten till en av mina favoritoperastycken betydde inte alls det mamman trodde men så är det ibland. Hursomhelst fortsätter stycket att vara en av favoriterna trots att den inte alls handlar om det jag trodde, barnen (som ju är bambini och inte babbino). Barnen som är det finaste vi har i våra liv.

Fin lördag till er och glöm inte att bemöta varandra med varsamhet.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.