Tidig sommarmorgon

Vi vaknar tidigt. Ute är det sommarljust och varmt. Döttrar vaknar en och en nästan samtidigt och fram plockas rack och badmintonbollar. Ut skall de i pyjamas och nattlinnen för att spela tillsammans i den tidiga morgonen.

Det är sommar och sommarlov för nästan hela familjen. Pappan jobbar ännu lite till. Honom vinkar vi av på morgonen och skickar med kaffe och lunchsmörgåsar och många kramar. Snart är också han ledig och det ser vi fram emot. Men trots att vi inte är helt lediga har sommarlovskänslan infunnit sig med lugn, pyssel, ljusa lätta och härligt långa sommarkvällar.

Medan döttrar spelar plockar mamman fram ingredienser till brödbak för så väldigt mycket bröd finns det inte kvar i lådor och brödskålar. Idag blir det rågkrossbröd och valnötsbröd. Rågkross skall först kokas och svalna i sin kastrull. Och valnötterna har mamman för sig blev bättre i bröddegen om de först fick sig ett uppkok. Någonting i minnet säger mig det i alla fall men mamman är inte riktigt säker. Kanske stämmer det inte men prövas ändå. Och så skall det bakas hamburgerbröd till middagen men det får bli lite senare.

Fin fredag till er och glöm inte att bemöta varandra med varsamhet.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.