Lycka och svindlande stora känslor

Att få ta dagarna som de kommer. Att få njuta av lugnet och stillheten tillsammans. Att låta döttrar gå i pyjamas så länge de vill. Att inte ha så många måsten. Att vara i lugnet av en vardagslunk och att njuta av det tillsammans.

Krolllilja i trädgården

Döttrar pysslar, spelar instrument, syr, lägger pussel, målar, ordnar i trädgården, går skogspromenader och hittar på äventyr här nära men samtidigt i andra världar. De hjälper till med bakning och matlagning och mamman måste stanna upp emellanåt och bara låta storheten i allt detta skölja över mig. Landa.

Tänk så förunderligt livet kan vara. Hur drömmar och tankar om hur och vad och varför omformas och bli så oändligt mycket mer och bättre än mamman någonsin kunde föreställa sig.

Lyckan i att få ha och sköta om en ganska omfångsrik familj är så stor att det knappt går att beskriva med ord. Att få dela vardagsstunder, att få lyssna till döttrasamtal och se hur deras samhörighet och gemenskap riktigt strålar runt dem. Såklart bråkas och tjafsas det också både med varandra och med mamman men det hör till. Det är som det skall.

Mamman njuter och tänker och förundras. Och är så lycklig över vårt liv och allt vi får kalla vårt.

En stunds stickning i kökssoffan.

Kom ihåg att bemöta varandra med varsamhet.

Fin torsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.