Vardagslunk

Veckorna går så fort. Vi lagar mat, håller ordning på vem som skall till skolan när, att alla kan koppla upp sig ordentligt och att alla läxor görs i tid och att de döttrar som skall till skolan på speciella inbokade tider för prov kommer dit då de skall och hem igen förstås.

Munskydd känns normalt att ha på när det skall handlas och händerna spritas och tvättas hela tiden.

Då och då kommer det meddelande från skolan med restriktioner kring smittspårningskedjor som döttrar ingår i och det har vi på något märkligt sätt också vant oss vid. Livet blir lite kringskuret och än mer begränsat ett tag men det går också bra.

Vi går på promenader i skogen, bakar, planterar frön, läser, äter gott, stickar, handarbetar, spelar spel och tittar på film.

Det är en konstig tid som vi försöker göra det bästa av. Snart firar vi flera födelsedagar i familjen. Det är mysigt.

Vi saknar förstås vänner, släkt, filmkvällar, spelkvällar, kramar och konserter men det får vi längta till ännu ett litet tag.

Att våren är i antågande märktes ytterligare i helgen då en tranas läte ljöd över ängarna och idag såg mamman den andra tranan vandra bredvid den första. Nu är tranparet här. Precis som de brukar varje år. Varje vår.

Några små groblad har tittat upp ur jorden inne i plastlådorna som agerar växthus här i storstugan. Mamman känner sådan glädje över att odlingssäsongen är påbörjad. Och snart är det påsk också.

Fin tisdag till er och glöm inte att bemöta varandra med varsamhet.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.