Helg med begynnande vårväder

Det är helg och inga väckarklockor ringer i den tidiga morgonen. Vi vaknar istället stilla av ljuset som börjar komma tillbaka till oss. Från kall vinter har det plötsligt blivit vår. Solen skiner från en blå himmel, fåglar kvittrar överallt ute i skogen, snön har smält bort och nu smälter också isarna.

Vi slår i frökataloger på nätet och funderar på vad vi vill odla och när odlingen kan börja. Mamman vill så gärna att vi skall vara så nära självförsörjande på grönsaker under sommaren som vi kan. Då måste odlingssäsongen planeras och det är nästan det svåraste. Och så vill vi ju odla blommor både fleråriga och ettåriga. Som vanligt är det svårt att begränsa sig.

Vi plockade in många fröer i höstas så på hyllan i tvättstugan ligger papp-påsar med fröer från malva, ringblomma, akleja, vallmo, honungsfacaelia (säkert felstavat), rosenskära, sallat och en hel del annat. De fröerna skall vi självklart så men det finns så väldigt mycket mer att prova på. Och så vill vi odla salladsgurka och inläggningsgurka och olika sallat och tomater och squash och olika lökar och mycket mer. Vitlöken är planterad sedan i höst och hur den klarat alla minusgrader skall bli spännande att se.

Idag skall mamman sticka vidare på tröja till en av döttrarna. Tröjan har många färger i oket så det blir tålamods och noggrannhetsträning idag. Roligt och lärorikt. Och så behöver de första fröerna beställas och kanske behövs det städas lite också och sorteras lite tvätt. Och promeneras ut i det fina vädret!

Fin lördag till er och glöm inte att bemöta varandra med varsamhet.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.