Sportlov

Det är sportlov och vi får lägga tider och väckarklockor åt sidan. Det är skönt.

Och sådan tur vi har med vädret också. Jättekallt och frusna dammar och sjöar där vi kan gå på upptäcktsfärd, åka skridskor och grilla lunch. Några fötter blir väldigt trötta av skridskoåkandet och då kan de vandra stilla över isen medan några far runt på sina skridskoskenor.

När det varit riktigt kallt några dagar klättrar gradera upp mot nollan och från himlen faller snö en hel dag. Då vandrar vi ut på äventyr i skog och mark och står länge vid en frusen snötäckt tjärn och njuter av vintern och gör snöänglar förstås. Hunden hoppar runt i snön och försöker gräva fram is som hon kan knapra på. Och så får vi skotta i massor när vi kommer hem för vägen till vårt hus är täckt med ett tjockt lager snö. Väl inne blir det varm choklad. Härligt och precis så där gott som ett sportlov kan vara.

Vinterlandskap är magiskt vackert.

Fin torsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.