Våra dagar

Dagarna går så fort så fort. Nästan alla döttrar är hemma då skolorna nu har fjärr/distansundervisning.

Vi går upp som vanligt i den tidiga morgonen för att äta frukost och för att göra oss iordning. Mamman och pappan går upp allra tidigast för att förbereda och ordna. Sedan väcks döttrar stillsamt då det fortfarande är alldeles mörkt utanför. På köksbordet står ljusstakar med levande ljus som lyser upp vår morgon. Ett skönt sätt att vakna på.

Så kör mamman iväg yngsta dottern till skolan medan de andra döttrarna tar sina platser vid bord och skrivbord med varsin skärm framför sig.

Gymnasiedottern är ju van vid distansundervisning nu. Hon har fått sköta sin skolgång så här länge vilket ju är både nödvändigt och sorgligt samtidigt. Kanske har de lite äldre döttrarna föregått med gott exempel för de yngre döttrarna sköter också de den här nya situationen utomordentligt bra. De gör sina uppgifter och ser till att arbeta på nästan lite mer än vad som behövs och av de äldre systrarna har de lärt sig att skapa digitala rum där klasskamraterna ’träffas’ och kan arbeta tillsammans för att hjälpa varandra att lösa uppgifter och lära mer. Emellanåt hörs också glada skratt så de ser till att ha roligt samtidigt som det arbetas med skolarbetet.

Så kommer döttrar ned till köket för att hämta te, vatten eller tilltugg. Då och då får mamman en kram och information om när det är lunchtid på schemat. Och så går dagarna i en rasande takt. Mamman ordnar, bakar, städar, tvättar och lagar mat och hjälper ibland med skolarbete där det behövs.

Det är en märklig tid; men vi är tacksamma över all tid vi nu får tillsammans.

Fin fredag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.