Tomteparaden och ’nya’ gardiner

Idag plockar vi undan julen och konstaterar att det varit en väldigt mysig tid viruset till trots. Vi har ätit gott, pysslat och myst och haft det väldigt bra. För det är mamman innerligt tacksam och lycklig.

Men nu får tomteparaden gå i ide ett tag och julgardiner plockas ned och vårvintern plockas fram.

När mamman hänger upp gardiner hör jag min farmors röst och dialekt inne i huvudet. Hon var från Norrköpingsområdet och talade med den dialekten då hon varit ’hemma’ för att hälsa på eller då hon talat i telefonen med sin syster. Så när gardinstången med gardiner hängs upp låter det inne i mammans huvud ”ha ru nyja gadinär ru” och så fortsätter det med ”mä va gööör ru schär du brööö”. Mamman måste fnissa lite. Tänk så härligt vilka saker som lagras i minnet.

Idag har vi tackat julen för den här gången och nu är vårvintern här.

Fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.