Städa städa…

Mamman städar badrum, plockar isär rör under handfat, skruvar bort och skurar. Usch så det luktar och så smutsigt det är men så fint och rent det blir. Och så sätta ihop…hmm hur var det nu det satt ihop? Skruva ihop, skruva isär, leta gummipackning och hitta och skruva ihop och spola vatten för att se om det läcker och visst gör det så då får mamman göra om och se till att packningarna sitter bättre. Spola mer vatten och inget läckage. Heja! Det känns som julstädning men är ju sådant mamman gör någon gång i månaden för att hålla rent men med julmusik i lurarna blir det julstädning.

Och så när handfatet är rent förflyttar sig mamman till duschen för att rengöra där i avlopp och golv. Och efter det städa toaletten. Det fick bli mammans förmiddag. Efter städning var det dags för lunch och så skulle köttgrytsmiddag förberedas och ställas in i ugnen.

En härligt effektiv dag så långt. Nu är det dags för vila. Mamman lutar sig tillbaka för att sticka en maska eller tre på julklappsstickning och kanske dricka lite te och äta någon pepparkaka.

Fin fredag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.