Första advent

”Adventsljusen tänder vi ett efter ett, en brinnande bön för sanning och rätt.

Det första skall lysa i mig djupt härinne, bevara mitt hjärta och värma mitt sinne.”

Till frukost tänder vi det första adventsljuset och mamman läser första strofen i Margareta Melins adventsdikt. Det är söndag och första advent och utanför är det frost och medan vi äter och pratar ser vi hur små små snöflingor faller alldeles stilla.

Och strax skall vi koka knäck från mammans mormors receptbok. Hon kallade det inte för knäck mormor utan ’Barnens kola’. Hursomhelst ett alldeles utmärkt recept till en familj med många laktosintoleranta.

Fin söndag och första advent till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.