Adventshelg

Så står vi på tröskeln till advent. En helg fylld med tradition och värme och kanske är det än viktigare i år att fira in denna väntans tid med kärlek, värme och glädje. På avstånd förstås i våra ’små’ familjekonstellationer.

Tanken går lite extra till de vi inte träffar nu i dessa märkliga tider. Varma tankar fyllda med kärlek och hopp. Trots oro och mörker finns så oändligt mycket att glädjas åt varje dag. Idag fylldes mammans hjärta t ex av frostmorgonsglädje och nu på kvällen när mamman och familjehunden kvällspromenerade utrustade med reflexer och mamman med stark pannlampa föll det starka ljuset på glitterfrost. Trädgrenar gnistrade som vore de ädelstenar och gräset glittrade. Mamman blev stående en ganska lång stund alldeles stilla. Så vackert och vintrigt. Adventsfint.

Och inomhus är levande ljus tända och döttrar pratar, skrattar och turas om att öva på sina instrument så att huset fylls med musik. Och middagen blev god och till kvällsteet får vi varsin pepparkaka.

Det är en nåd, allt detta.

Fin helg till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.