Denna dagen…

Tänk så mycket en dag kan rymma. Idag har mamman kört skolrunda, grävt upp potatis ur ogräspotatislandet där det gömde sig ganska mycket potatis. En hel pappersmatkasse full och då rensades ändå ganska mycket bort. Vi får se hur potatisen mår när den väl skall användas. Nu får den bo i sin påse i förrådet så länge för idag blir det pastamiddag eftersom mamman sett nog med potatis för en dag.

Mamman har också rensat i växthuset, plockat in druvgurka och tomater. Gurkan har skivats och lagts i saltlag för att läggas i ättikslag imorgon och tomaterna har sköljts och skall användas till middagen. Och så har mamman kokat äpplemos av våra äpplen.

Och snart skall nytt garn vindas till garnkakor som förhoppningsvis blir strumpor om ett tag. Lucky Me Socks, för att namnet stämmer så bra och för att mönstret är vackert och stickdesignern Sofia Kammeborn är en favorit.

Och så skall middag lagas förstås. ”Denna dagen ett liv”, och ett sådant härligt liv sedan. Mamman är innerligt tacksam.

Fin tisdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.