En liten tanke…

Ordna i trädgård, bädda sängar, plocka disk, ut och gå en stund, servera lunch och varma drycker. Krama om. Laga mat. Hjälpa med läxor. Tvätta tvätt.

Konstigt egentligen. Den där frågan ”Vad gör du när du är hemma? Hur fyller du din dag?” Vad gör andra när de är hemma? Mamman är i ständig rörelse och ordnar, städar, bakar och hjälper. Då och då en stunds stickning och prat. Saker att göra blir det aldrig ont om. Det är konstigt att det här stora arbetet inte ses som viktigt i vårt samhälle.

Mamman ordnar vidare och har det väldigt bra och är tacksam. Och vet att det jag gör skapar trygghet och struktur och är oerhört viktigt och oändligt värdefullt.

Fin tisdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.