Skollämnardagar

Skollämnardagarna är här och det är med blandade känslor mamman vinkar av. I hjärtat bor stor tacksamhet över en innerligt fin sommar tillsammans. Verkligen tillsammans bara vi nu i virustid. Som om en bit av verkligheten stannat av och vi fått tid för gemenskap till skänks. Och ju mer vi är tillsammans ju mer inser mamman hur mycket jag vill vara tillsammans med döttrar och make. Alltid.

Såklart bråkar och tjafsar vi också och blir trötta och irriterade men det är ju också livet. Alla känslor måste få plats.

Och inte känns det så värst bra att skicka iväg dotter till stora staden där skolan åter öppnat efter månader med distansundervisning. Eller att skicka iväg yngsta dottern till för henne ny skola med nya klasskamrater. En risk alltihop men något mamman måste finna sin fred med. Det får bli bra och blir det inte det så måste det ändå bli bra på något sätt.

Mamman står med gråten i halsen där på skolgården där yngsta dottern nu skall börja och är nästan ensam förälder där. Snart kommer lärare fram och hälsar och känner igen och pratar en liten stund. En lite äldre lärare dröjer sig kvar och verkar känna mammans oro och kanske ser hon också tårarna som egentligen vill ut ur ögonen men som mamman kämpar så för att hålla kvar. Hon pratar vänligt och vi skrattar tillsammans. Det känns fint och var väldigt omtänksamt.

Mamman vinkar av och åker hemåt för att om en stund köra nästa skolrunda. Det är som alltid svårt det här med att vänja sig vid att tiden inte är vår. Nu väntar tidiga morgnar med väckarklockor. Men vi vänjer oss nog vid det också precis som vi brukar.

Fin onsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.