Dubbelfireri

Idag är en dubbelfirardag. Födelsedag och bröllopsdag. Flaggan vajar i vinden och vi har väckt födelsedagsdotter i den tidiga morgonen. På golvet är det som vanligt ballonghav och vi har sjungit, hurrat, kramat och gett presenter. Glädjen i att få egengjort av systrar riktigt strålar i rummet både från den som får och den/de som ger. Det gör mammans hjärta alldeles varmt och mjukt. Underbara fantastiska barn.

Och så trädgårdsbukett på bordet och liten flagga till vår altanfrukost. Solen strålar från en klarblå himmel och vi är lediga tillsammans. Strax skall vi göra marsipan till födelsedagstårtan och döttrar skall få dekorera och så blir det tårtutflykt.

Och mamman och pappan firar idag tjugoettårig bröllopsdag på samma dag som dotterns födelsedag. Tänk så mycket glädje, kärlek och tacksamhet på en och samma dag. Förunderligt och underbart. Det känns som om det var igår vi stod framme vid altaret och gav varandra våra löften om trohet och kärlek samtidigt som det känns som om vi levt tillsammans alltid. Det är en ynnest att få leva tillsammans med sin allra bästa vän. Att få somna bredvid, vakna bredvid och dela alla vardagliga äventyr tillsammans. Att få krama om och ha nära. Sitta tysta tillsammans och tala om stort som smått i ett ständigt pågående samtal. Att dela intressen. Lära av varandra. Stötta. Skratta och gråta.

Tillsammans länge länge än önskar mamman att vi får vara. Det finns ingen mamman trivs så bra med som pappan och som jag vill berätta allt för hela tiden. Min familj är min stora lycka och min sanna glädje. Alltid.

Hurra för oss alla idag. Idag firar vi födelsedag och kärlek. Det är underbart.

Bemöt varandra med varsamhet och omtanke.

Fin fredag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.