Utflykt

Vi åker på liten utflykt. Mamman har med stickningen i bilen men stickar inte en enda maska. Vi åker på småvägar och tittar ut och pekar och pratar och njuter av stunden. ”Titta så vackra lövträd!” och ”å en sådan fin utsikt!”

Och så kommer vi fram och vandrar runt och pekar mer. ”Titta här och titta där!”.

En liten fors bredvid kvarnen där det mals mjöl som mamman gärna bakar med. Det är roligt att besöka platsen mjölet kommer ifrån. Det blir på något sätt ännu trevligare att baka med då.

Naturen är så otroligt fin och platsen vilsam att vandra runt på.

Så går vi in i den lilla lanthandeln som både är butik och museum. Där handlar vi mjöl och honung och butiksbiträdet visar glatt allt antikt som finns i lokalen. Lådor, skåp, våg, gammal kaffekvarn, kassaapparat, skärmaskin och många gamla förpackningar.

Och så efter ett tag far vi hem igen med musik i bilen och sång från baksätena och mer ”titta så fint, blommorna, träden, gården mm”.

Väl hemma äter vi lunch och så kommer mamman ihåg att det i kylen står en hårdbrödsdeg. Dags att baka ut.

Fin söndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.