Morgonstund

Mamman och familjehunden går upp i den tidiga morgonen tillsammans med pappan som skall till sitt arbete. Vi pratar en stund, kramar och vinkar av.

Så ägnar sig mamman åt en stunds nybörjaryoga medan solen lyser in genom fönstren. Yogan gör att både kropp och sinne känns alldeles avslappnade. Hunden ligger bredvid och buffar till mamman med nosen då och då för klappa lite det är ju viktigt att göra. Ha kontakt. Mysa lite.

Döttrar sover. Huset är tyst. Sovande. En av mammans absolut bästa stunder är när fötter hörs i trappan och döttrar kommer ned för att morgonkrama.

Kanske hinner mamman ut på liten morgonpromenad med hunden innan döttrar vaknar till. Titta till trädgårdens blommor. Se hur rosenflockeln som fick flyttat in i gärdesgårdsrabatten igår mår idag. Plocka bort lite sniglar. Och så måste vi ställa upp växthusdörren ifall det blir en varm dag idag.

Fin fredag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.