Vardagens skatt

Den sura mamman hämtar sig fort bland kramar, prat, stickning, garn, trädgård, bakning och blommor. Det är ju här i det till synes lilla som det riktigt stora bor. Lyckan och kärleken. Här vill mamman vandra alla dagar. Tillsammans. I skratt som gråt. Alltid.

När världen utanför stormar och är svår att förstå sig på är livet här alltid en trygg plats med mycket kärlek. Här mår mamman bra även när jag är trött och ledsen.

Dagen igår var en utepysslardag då staket till altan blev färdigt och hyllor i växthuset byggdes och småplantor planterades ut i trädgården. Och tre krukor med egensådda blommor sattes ut i köksträdgården. Nu hoppas vi att blommorna kommer att trivas och få lite sol och värme på sig så att de snart blommor och vi får se alla blomfärger.

Mer sallat har också planterats ut och små plantor med anis och kummin och två andra örter som mamman inte minns namnet på nu. Och så mer blommor som får stå skyddat i köksträdgårdslådor tills dess att de vuxit sig större och kan stå emot snigelattacker och annat i planteringarna. Förhoppningsvis får vi tåliga plantor av röd solhatt, praktvädd och olika sorters rölleka att plantera ut lite senare.

I växthuset har vi frösått mer grönkål och mer sallat och mamman tänker sig ut idag för att kanske fröså mer druvgurkor. Och kanske några fler blommor.

Tillsammans med en dotter skördar mamman gurkor och lägger in i lag. Dottern har nu lärt sig receptet på inläggningen utantill så nu arbetar vi på ganska snabbt tillsammans. Det är mysigt.

Idag regnar och blåser det och känns som en inomhusdag. Mamman skall nog sticka vidare på en sjal till en av döttrarna och så skall det bakas lite mer bröd.

Fin tisdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.