Sommarlovsdagar

Dagarna fylls av trädgårdspyssel, matlagning, prat, stickning, städning och så lite filmtittande om kvällarna. Eller bordsspel. Och kramar och skratt och lek.

Igår plockade mamman in mer fläderblommor som fick åka tork-karusell för att magiskt bli till te som vi kan njuta länge. Nu finns bara några få blommor kvar på fläderbuskarna. Troligtvis kommer de att doppas i pannkakssmet för att stekas till. Det vill största dottern göra. Spännande tycker mamman. Det har vi aldrig prövat att göra med fläderblommorna förut.

Och så lyssnar mamman vidare på sommarprat. Maken ringde från sin jobbfärd igår märkbart berörd av det han lyssnat på och bad mamman att också lyssna. Det gjorde jag och blev sedan sittande ett tag i stillhet för att smälta allt klokt och innerligt. Hela hjärtat fylldes av tacksamhet och känslorna vällde över. Och vissheten om hur värdefullt allt det vi delar är blev återigen oerhört tydligt. Att få vandra tillsammans här i livet är större än ord kan beskriva.

Tillsammans. I med och motgång. Alltid.

Skulle någon vilja lyssna till en innerlig berättelse rekommenderar både mamman och pappan Björn Natthiko Lindeblads sommarprat i P1.

Fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.