Odlingarna

Mamman gav sig ut för plocka lite grönkål för att ugnsrosta till middagen. Och under fiberduken i odlingen fanns mängder med grönkål och spirande vit och blomkål.

Grönkålen skall rostas på bakplåt med lite olja och salt. Hoppas det blir gott. Tror att det får bli någon pastarätt till det.

Det är en sann rikedom att plocka in egenodlad mat som såtts från frö. Och att gå tillsammans med maken i trädgården gör det ännu bättre.

Idag har vi ordnat fint i köksträdgården med mer ytor för odling av grönsaker och blommor. Mamman har planterat ut palmkål och selleri idag. Den pallkragen täcktes omedelbart av ett litet plastväxthus för att hålla kålfjärilar och annat borta.

Mamman har aldrig odlat selleri förut så det skall bli extra spännande att se hur det går. Och när jag tänker lite extra har vi ju aldrig odlat palmkål förut heller så det är mycket som är spännande nu.

Fin måndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.