Söndag

Söndagen börjar med hundpromenad och sedan altanfrukost ända tills regnet öser ned utanför vår sittplats. ”Vi sitter väl ute”, säger vi glatt och skrattar tillsammans. En dotter hämtar paraply och så plockar vi småspringandes in frukostmaten. Lite saknar vi det varma vädret från gårdagen.

Molnen på himlen är många och mörkgrå. Vi pysslar inomhus istället. Efter lite stickning skall mamman ut och ordna i trädgården. Det är mer än dags att plantera ut bondbönorna som nu väller ut ur sin lilla kruka i växthuset. Squashen och majsplantorna behöver sällskap av bönorna så att det blir den där ”tre-systrar-planteringen” som mamman så gärna vill få till. Fast först måste vinbärsbusken som vuxit sig så stor från att ha varit stickling flyttas ut från odlingslådan där den inte längre får plats. Gräva, gräva och flytta runt.

Fyra döttrar och pappan har åkt till den lilla båten och mamman och en dotter pysslar runt tillsammans här hemma under tiden. Hunden vandrar nog med när vi pysslar och ordnar.

Fin söndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.