Sommarfavoritsyssla

En av mammans favoritsommarsysslor är att lyssna till radioprogrammet Sommar i P1. Och nu är det så smidigt också eftersom det går att lyssna när som i telefonen genom Spotify. Idag har mamman lyssnat till Shima Niavarani och efter att ha upplevt programmets första del som aningens ansträngande att lyssna till rinner tårarna nedför mina kinder i slutdelen. Shima beskriver släktband och generationskärlek på ett nära, kärleksfullt och hudlöst sätt. Hennes mormor beskrivs som en naturkraft fylld av kärlek och innerligt engagemang för familjen. Och nedför mammans kinder rinner tårar samtidigt som surdegsbrödet blandas till. Mina händer rör sig från den ena sysslan till den andra och döttrar kommer för att prata och lära i olika omgångar eller bara för att krama om.

Och mamman känner sig besläktad med Shimas mormorgeneration. Som en dinosaurie i fel tid. Eller kanske inte ändå. Kanske rätt precis just nu. Men ändå lite ensam i en värld full av ’mitt’ ’mina’ ’jag’ ’egen-tid’ och självförverkligande då mammans bästa ord är vi och tillsammans.

Det här sommarpratet slog an en alldeles speciell nerv i mamman och det gjorde mig väldigt glad och lite sorgsen samtidigt. Tänk så fantastiskt att få lyssna till så många olika människors berättelser. Det är en ynnest.

Fin fredag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.