Fireri

Så har vi firat stordotterns student. Det är tokigt så fort tiden gått.

Mamman kan knappt förstå att hon är så stor. Men det är fantastiskt att få vara med hela tiden, nära och ta del. Lyssna, hjälpa, stötta, kliva åt sidan när det behövs och vara nära när det behövs. Stå mitt i stormen och ta emot alla känslor. Vara närvarande. Det vill mamman alltid. Barnen är alltid min första och viktigaste prioritering och kommer så alltid att vara. De är mammans glädje och skatt.

Vi har firat studenten litet och hjärtligt med musik, glädje, mat, skratt, present och roliga heliumballonger. Det är extra festligt med ballonger på något sätt. Och så ordnade vi såpbubbelmaskin. Det var också uppskattat.

Om mamman vill säga något extra viktigt till nyblivna föräldrar så är det just det här med närvaro. Hur oerhört viktigt det är att finnas där för barnen i allt, i alla känslor, tillfällen och sinnesstämningar. Att känna dem, lyssna till dem, ta deras tankar och intressen på allvar. Prioritera närvaro och lugn. Tiden går så otroligt fort och plötsligt står dem där barnen med studentmössa på huvudet på väg ut i ett eget liv.

Vi har firat en milstolpe. En dotter har med bravur slutfört sin gymnasieutbildning och vi är så otroligt stolta. För att hon är hon. Vår solstråle. Vår skatt.

Fin fredag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.