Adventshelg

Så är det återigen dags att plocka fram mormor-recept-boken med pepparkaksreceptet med anteckningen ”Mina Julpepparkakor Bra” i marginalen. Bredvid står mammans handskrivna förklaring på ljus farin som letades så efter i butiker den första gången mormors pepparkakor skulle bakas. Ljus farin är tydligen lika delar farin och strösocker som då ger en ljus farinblandning. Det hittade mamman nedskrivet någonstans efter idogt letande.

Pepparkaksbak är en mysig tradition på adventshelgen då vi börjar fira jul lite försiktigt. Och det är på något sätt allt pyssel inför som är det riktigt mysiga. Tillsammanspysslet och känslan i att t ex se mormors text där bredvid receptet. Det magiska i mormors ”bra” som vi håller med om och för vidare. Och trots att våra döttrar aldrig träffat mammans mormor känner de hennes text och hennes värme då de läser recept, blandar till och bläddrar i boken med inklistrade recept och mormors små kommentarer bredvid.

Idag sätter vi pepparkaksdeg som senare skall bakas ut. Det är adventshelg och vi njuter ledighet tillsammans.

Fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.