Mamman gick upp tidigt på morgonen idag. Det var både alldeles för mörkt och tidigt egentligen men så hade vi inte så mycket bröd kvar och mamman orkade inte baka ut igår kväll. Det fick bli sättande av deg och så kalljäsning över natten i kylen istället. Och så upp tidigt på morgonen långt före väckningstid.

Tända ljus på bordet, ljudbok i öronen, knådning av deg, formande av limpor och så in i ugnen för gräddning. Mamman diskade och pysslade i tystnad och nästan nattmörker. Det är magiskt att pyssla runt för att ordna för familjen. Tänka på hur mysigt det är att vakna till nybakat bröd och tända ljus och dukat frukostbord.

Senare idag skall mamman sätta sig i kökssoffan under ullfilt, familjehund på fötterna och njuta av en kopp te och kanske slumra till lite med stickningen i händerna.

Fin onsdag till er.