Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Sensommarkväll

Stormlykta med tända levande ljus, ullfiltar, värmeljus, gräshoppsljud och en kväkande padda vid vår damm. Rävarnas skriande hörs från skogen och hästarnas taktfasta tuggande från ängen. Vi njuter kvällen på altanen och det känns åter sommar. En sådan frihet att sitta utomhus då det skymmer och blir riktigt mörkt. Sensommarmörkt.

Fårskinnsplädar och dynor på stolarna, en dotter som räknar matematik, en som läser och tre som leker inomhus, familjehunden ligger vid våra fötter och den läsande dottern har krupit in i sovsäck. Hon halvligger i stolen och tittar ibland fnissandes åt mammans och pappans håll. Pappan somnar till under ullfilten men vaknar till då den matematiserande dottern behöver hjälp. Han är bra på matematik pappan och hjälper gärna. Mamman stickar och lyssnar, flikar in lite tankehjälp där jag kan och njuter av kvällen och lugnet. Och så plötsligt upptäcker vi att det är stjärnklart. Vi är förkylda och trötta men har det bra. Väldigt bra.

Mamman skulle kunna tänka sig att sjunga ut min lycka högt eller bara jubla så att det ekar över nejden för alla känslor ryms knappt i kroppen. Att sitta här med stickningen utomhus sent tillsammans med make och döttrar på vår altan och veta att den här platsen med alla vackra naturljud är vår plats det är underbart och förundrande stort.

En härlig kväll att bevara i hjärtat.

Fin helg till er.

« »

© 2020 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.