Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Baciller baciller

Så är de åter på besök bacillerna. De som brukar säga ”men så roligt att ses igen” när skolorna börjar.

Några av oss är på bättringsvägen och några i början av förkylningen och några mitt i.

Mamman är mitt i och så väldigt trött och genomförkyld. Vi hostar och vi nyser och mår inte särskilt bra alls men vi har det bra tillsammans. Det är bra.

Det var längesedan mamman var så här trött och förkyld. Att röra sig runt hemma och pyssla med vardagssysslorna tar all min energi. När skolrundan körs får jag hålla mig ordentligt i ratten och blåsa kall luft i ansiktet för att inte somna. En sådan dag är det idag. Imorgon blir det bättre. Säkert mår mamman bättre redan i eftermiddag. Idag blir det mycket vilande på kökssoffan och kanske lite stickning.

På stickorna har mamman två nya projekt, en ny Riddari och en ny Hansel Hap sjal. Riddarin stickas i olika blå nyanser och skall bli näst största dotterns och sjalen är till mamman att svepa om sig nu till sensommaren och hösten. Vintern och våren också förresten.

Hemstickade ullplagg har blivit våra favoriter och används nästan hela tiden. Det är något visst med naturliga materiel som gjorts till plagg en maska i taget. Hemstickat. Det är fint.

För att se hur färgerna blir är det praktiskt att lägga ut garnerna på en färdigstickad sjal. Det här kan nog bli fint.

Nu skall mamman slumra en stund. Host och prosit och en riktigt fin dag till er.

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.