Dagarna fylls med utomhusmåltider, bad lek och altankvällar. När det varit för varmt att sitta utomhus har vi tittat på film i mörklagt och relativt svalt rum.

Döttrar vaknar när de sovit färdigt och vi låter dagen bli det den blir utan några större planer eller tider att passa. Det är skönt. Mamman njuter av det.

På kvällen plockar vi ut ljuslyktor, filtar och kuddar och myser till långt in på natten under stjärnhimlen. Det är gott att sitta tillsammans i stearinljusens och fotogenlampors sken. Magiskt. Läsa böcker, spela spel.

Idag skall vi på utflykt. Mamman och pappan vaknar tidigt och plockar och ordnar. Mamman bakade bröd igår så att vi har ordentligt med smörgåsar. Det blev många bröd så nu är frysen fylld också.

Matsäcken skall med med smörgåsar och frukt och några kakor och mycket vatten. Och så skall flytvästarna med och badkläder och metspön och termosen, var är den, och kaffekoppar och kanske en bok och stickningen, visst kan den få åka med på ett hörn. En liten stickning. Med bara ett nystan. Nytt garn och nytt mönster och så har mamman mönstret i telefonen. Det är också nytt. Inget pappersmönster i pärm. Knepigt och ovant för mamman men lärorikt.

Fin fredag till er.