Spetskants-stickning

Mamman stickar vidare på spetskanten till dotters Hansel Hap sjal och det är spännande att se den växa fram maska för maska.

När vi köpte garnerna tänkte vi inte på att kontrollera att basfärgens garner kom från samma färgbad. Det kan bli lite olika nyanser på samma färg när det är olika bad. Så blev det med de gröna nystanen som skulle varit grundfärg och spetskantsfärg. Då fick vi tänka om och ändra i mönstret lite. Det är också spännande och lärorikt. Samma mönster blir väldigt annorlunda på det sättet. Annorlunda och fint.

Denna Hansel Hap har rosa spetskant vilket ger mönstret och sjalen ett annat uttryck än de som har grundfärgen som kant.

Mamman stickar vidare samtidigt som vi tittar på film. Ute är det regnigt och nästan lite kyligt. Då sitter vi inne under ullfiltar i soffan och myser.

Fin tisdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.