Sommarlunk

Mamman sitter kvar med frukostkaffet utomhus. Det är ännu en somrigt varm morgon och döttrar har vaknat när de sovit färdigt. Från att ha varit tyst när mamman vandrade runt efter att ha vinkat av pappan och varit ute med hundar fylldes huset med ljud. Döttrar letar baddräkter och badrockar och hundar snurrar runt deras ben i ”hej-så-roligt-att-du-äntligen-vaknat-och-kan-klappa-mig-glädje.”

Det är en alldeles speciell känsla av lycka det här med ljudet av döttrarna på morgonen. Pratandes, skrattandes och ibland också kivandes. Det är gott att vara tillsammans. Att de vill vara här. Mysa, läsa, leka och pyssla.

Så är alla baddräkter och badrockar funna och vi åker till sjön för morgondopp. Idag kan inte mamman bada då jag fått ett insektsbett som är riktigt irriterat med blåsa som gått sönder. Öppet sår och sjövatten känns inte som en bra kombination. Det får läka först.

Döttrar hoppar i en efter en och vi är alldeles ensamma vid sjön också idag. Det är härligt. Mamman står på bryggan och njuter av döttrars badglädje och av den stilla morgonen.

Efter frukost sätter sig några med sina böcker, andra pysslar och någon spelar piano. Vi har en lugn och skön sommarmorgon och det känns verkligen sommarlov. Döttrarna och mamman har växlat ned från årets alla måsten. Vi tar det lugnt och är mest. Det är skönt.

Nu skall mamman sticka lite på minsta dotterns Riddari här under parasollet i köksträdgården och sedan är det dags att ordna lite inomhus.

Fin fredag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.