Mamman sover lite längre än vanligt och så ut med familjehund och lånehund. Vi vandrar lite långsamt genom skogen då lånehunden är lite äldre och har ledvärk.

Morgonen är tyst och lugn och somrigt solig och varm. När vi kommer in igen är en dotter vaken och mamman får idén att ett morgondopp innan frukost vore trevligt och uppfriskande. Ett gott sätt att starta dagen. Mamman frågar dottern som är vaken och hon tycker att idén är bra. På med baddräkt och så väcker vi de sovande döttrarna och ger oss iväg. Pratande, skrattande och lite trötta far vi iväg till sjön i byn.

Vi är alldeles ensamma där och solen glittrar i vattenytan. Mamman vågar inte känna på vattnet. Det ser kallt ut. En dotter tar sig i vattnet och bekräftar ”det är friskt”. Mamman som brukar vara badkruka tänker att det är lika bra att bara hoppa i så det gör jag. Största dottern som står bredvid blir otroligt förvånad och står skrattande på bryggan när mamman kommer upp till ytan igen. Härligt men kallt. Så tar sig alla döttrar i och vi far efter en stund hem igen för att plocka fram frukost i köksträdgården. Bufféfrukost under blå himmel. Sommar.

Fin torsdag till er.