Musikreflektioner

Efter utomhusfrukost vid långbordet pappan byggt går döttrar in för att måla, läsa och spela musik. När mamman kommer in efter att ha suttit kvar utomhus med min kopp kaffe spelar största dottern musik av Nino Rota. Musik som mamman spelade då vi precis köpt pianot och mamman var den enda som spelade på det.

Nu är vi flera som spelar och mest spelar döttrarna och gör det på ett alldeles fantastiskt och oerhört vackert sätt. Mamman lyssnar och stickar mest.

Idag spelas ledmotivet ur Romeo och Julia. Det är så vackert och gör nästan ont att lyssna till som det är. När döttrar spelar är det än vackrare. Nästan outhärdligt fint.

Medan största dottern spelar piano plockar näst största dottern fram sin fiol och spelar överstämman till. Mamman kan nästan inte andas. Våra döttrar spelar med känsla och konstnärlighet sådant de en gång somnade till antingen i knäet eller i soffan då de var små. Nu stora. Egna. Otroligt.

Mamman lyssnar vidare och känner stor tacksamhet över allt vi får kalla vårt.

Fin tisdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Musikreflektioner”

  1. Det låter underbart! Har du några tips för barn under fem som kan ge en väg in i en så underbar värld?

    1. Hej Therese
      Några av våra döttrar började med en lekartad kurs som hette stråklek. Men det går absolut lika bra att sjunga med barnen, leka fingerlekar och ha roligt tillsammans. Det är en utmärkt början.
      Fin dag till dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.