Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Musikreflektioner

Efter utomhusfrukost vid långbordet pappan byggt går döttrar in för att måla, läsa och spela musik. När mamman kommer in efter att ha suttit kvar utomhus med min kopp kaffe spelar största dottern musik av Nino Rota. Musik som mamman spelade då vi precis köpt pianot och mamman var den enda som spelade på det.

Nu är vi flera som spelar och mest spelar döttrarna och gör det på ett alldeles fantastiskt och oerhört vackert sätt. Mamman lyssnar och stickar mest.

Idag spelas ledmotivet ur Romeo och Julia. Det är så vackert och gör nästan ont att lyssna till som det är. När döttrar spelar är det än vackrare. Nästan outhärdligt fint.

Medan största dottern spelar piano plockar näst största dottern fram sin fiol och spelar överstämman till. Mamman kan nästan inte andas. Våra döttrar spelar med känsla och konstnärlighet sådant de en gång somnade till antingen i knäet eller i soffan då de var små. Nu stora. Egna. Otroligt.

Mamman lyssnar vidare och känner stor tacksamhet över allt vi får kalla vårt.

Fin tisdag till er.

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.