Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Sticksällskap

Mamman har nu den stora glädjen att dela stickintresset med största dottern. Alla döttrarna är intresserade av handarbete och är allihop duktiga men det här med stickande av egna stora plagg är det just nu den största dottern som är mest intresserad av.

Hon stickar sig nu en egen Riddari i härligt skogiga färger.

Dottern lär sig väldigt fort och när mamman förklarar långsamt och kanske pedagogiskt i överkant möter jag hennes lite frågande blick och ser på stickningen att hon redan stickat det jag håller på att förklara. ”Jaha, det var kanske inte så svårt som jag trodde, ” hör jag mig säga lite ursäktande. Dottern skrattar, kramar om mig och tackar för hjälpen och fortsätter att sticka vidare. Då kommer mamman på att hon ju för ett tag sedan med min hjälp stickat sig en egen Hansel Hap. Inte en helt lätt stickning som hon klarade galant och som hon valde väldigt fina färger till.

Mamman är så imponerad över hur fort döttrarna lär sig och över hur otroligt konstnärliga dem är på så väldigt många sätt. Det är en ynnest att få vara i deras närhet. Tillsammans. Mamman är oändligt tacksam.

Fortsatt fin tisdag till er.

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.