Mamman och familjehunden morgonvandrar som vanligt. I skogen är det stilla och tyst. När vi kommer ut igen till de öppna ängarna får vi stanna till ett slag. Hunden vill titta lite extra på de stora vita kuddarna som sedan igår är nya på bondens ängar. Kanske är det fiskmåsarna som kommit för att leta mat som hon är mest nyfiken på familjehunden. Vi blir stående ett tag tillsammans, hunden tittandes och mamman funderandes.

Undrar egentligen hur fiskmåsarna får reda på att bonden precis slagit gräset på ängen. Har de någon som spejar och meddelar när det är dags eller hur går det till. De är ju inte här annars. Konstigt. Eller känner de bara på sig att nu är det dags. Tänk om det gick att fråga.

Med ljudet av fiskmås känns det lite kust och hav och det är ju trevligt tänker mamman som jag åter vandrar hemåt. Det är dags att ta tag i dagen med sysslor, pyssel och mys.

Pappan är iväg på arbete och vi får sköta oss själva tills imorgon. Vädret är lite kyligt och molnigt och bjuder inomhusaktivitet. Kanske kan jag sy färdigt en alvkappa som ligger färdigtillklippt i en påse. Då skulle dottern som väntar på den bli väldigt glad. Och kanske hinner jag en bit till på spetskanten på Hansel Hap-sjalen. Och så kanske vi tittar lite på film och passar på att åka till biblioteket. Och så behöver mamman baka lite mer bröd.

Fin tisdag till er.