Mamman väcks halvtidigt av dotter som inte kan sova. Det är härligt med öppna fönster och sommarväder men inte alltid så roligt med alla insekter och flugor som tar sig in. Tar sig in väcker, stör och skrämmer.

Mamman går upp, fångar in och släpper ut så att dottern kan fortsätta att sova. En liten stund fortsätter jag också att sova men går upp och ut med familjehunden efter ett litet tag. Som vanligt är det tyst och stilla i skogen men idag lite blåsigt.

När vi kommer in igen är två döttrar vakna och efter att ha kramat god morgon börjar mamman plocka fram frukost.

Idag är det helgmorgon och ledighet för hela familjen med långfrukost och lördagstraditionen Melodikryss. Det är härligt. Pappan är trött efter en arbetsvecka i sommarvärme och får sova ett tag till.

Melodikrysset löses på altanen med utsikt över blommor och ängar. ”Sommar, sommar, sommar” känns som helt rätt melodi att lyssna till idag.

Kantnepeta och sömntutor är fjärilsfavoriter. Mamman och pappan sitter kvar med våra kaffekoppar och njuter av sommarväder och fjärilar som fladdrar runt oss. Och så kommer döttrar ut en efter en med dynor som de placerar lite här och var. Tillsammans. Det är mysigt.

Fin lördag till er.