Helg

Mamman väcks halvtidigt av dotter som inte kan sova. Det är härligt med öppna fönster och sommarväder men inte alltid så roligt med alla insekter och flugor som tar sig in. Tar sig in väcker, stör och skrämmer.

Mamman går upp, fångar in och släpper ut så att dottern kan fortsätta att sova. En liten stund fortsätter jag också att sova men går upp och ut med familjehunden efter ett litet tag. Som vanligt är det tyst och stilla i skogen men idag lite blåsigt.

När vi kommer in igen är två döttrar vakna och efter att ha kramat god morgon börjar mamman plocka fram frukost.

Idag är det helgmorgon och ledighet för hela familjen med långfrukost och lördagstraditionen Melodikryss. Det är härligt. Pappan är trött efter en arbetsvecka i sommarvärme och får sova ett tag till.

Melodikrysset löses på altanen med utsikt över blommor och ängar. ”Sommar, sommar, sommar” känns som helt rätt melodi att lyssna till idag.

Kantnepeta och sömntutor är fjärilsfavoriter. Mamman och pappan sitter kvar med våra kaffekoppar och njuter av sommarväder och fjärilar som fladdrar runt oss. Och så kommer döttrar ut en efter en med dynor som de placerar lite här och var. Tillsammans. Det är mysigt.

Fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.