Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Saft och knäckebröd

Dagen började tidigt då mamman gick upp samtidigt med pappan som skulle till sitt arbete. Det är gott att få den där stunden på morgonen med lite köksstök och prat. Pappan ordnar sin lunch och mamman kokar kaffe och häller på termos för honom att ta med.

I kylen står också storkastrullen med färdig flädersaft i väntan på att silas och hällas på burkar som sedan skall frysas in. Lite sommar förvarad i frysen.

Flädern började blomma tidigt i år och vi har gjort flera satser saft samt torkat blommorna till fläderte. Fortfarande finns många blommor kvar på buskarna. Mamman får tillsammans med döttrar göra mer saft och torka mer blommor till te.

Och där i kylen stod ju också bunken med deg som skall bli grovknäcke. Den skulle vila i 12-24 timmar i kylskåp enligt recept och det måste den gjort och kanske lite till. Mamman bestämde sig för att ta ut bunken för att baka grovknäcke kryddat med kummin och flingsalt.

När döttrarna vaknade idag möttes de av doften av nybakt knäckebröd. Det blev populärt.

Fin torsdag till er.

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.