Saft och knäckebröd

Dagen började tidigt då mamman gick upp samtidigt med pappan som skulle till sitt arbete. Det är gott att få den där stunden på morgonen med lite köksstök och prat. Pappan ordnar sin lunch och mamman kokar kaffe och häller på termos för honom att ta med.

I kylen står också storkastrullen med färdig flädersaft i väntan på att silas och hällas på burkar som sedan skall frysas in. Lite sommar förvarad i frysen.

Flädern började blomma tidigt i år och vi har gjort flera satser saft samt torkat blommorna till fläderte. Fortfarande finns många blommor kvar på buskarna. Mamman får tillsammans med döttrar göra mer saft och torka mer blommor till te.

Och där i kylen stod ju också bunken med deg som skall bli grovknäcke. Den skulle vila i 12-24 timmar i kylskåp enligt recept och det måste den gjort och kanske lite till. Mamman bestämde sig för att ta ut bunken för att baka grovknäcke kryddat med kummin och flingsalt.

När döttrarna vaknade idag möttes de av doften av nybakt knäckebröd. Det blev populärt.

Fin torsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar på ”Saft och knäckebröd”

  1. En fläder har jag också planterat i år, så jag hoppas på flädersaft om några år. Något vi uppskattar i vår familj är fläder- eller älgörtssaft med kolsyrat vatten och is, en riktig festdricka!

    1. Hej Therese
      Fläder är både vackert och gott. Hoppas att er fläder kommer att växa fint och att ni får mycket blommor och bär. Älgörtssaft har vi aldrig provat. Så spännande! Hur gör du det?
      Kolsyrat vatten och is är riktigt gott till flädersaft.
      Fin dag till dig och dina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.