Makens väckarklocka ringer i den tidiga morgonen. Han är ännu inte ledig som vi andra. Ute är det ljust och de aningens bråkiga skatorna skränar utanför fönstret då de samlar frukost till sina små. Jag tänker att jag skall somna om då pappan gått upp men är ju vaken och det är mysigt att prata en stund med maken innan han far iväg för dagen.

Mamman kliver upp och bestämmer sig för att dagen helt enkelt får börja nu. Vi pratar och stökar runt i köket tillsammans en stund innan maken far. Det blev lite kaffe över när mamman fyllt på pappans termos och efter att ha vinkat av sätter jag mig i kökssoffan med en kopp morgonkaffe och min stickning.

Just nu stickar jag på en Hansel Hap, en sjal med fint mönster och spetskant, till mittendottern. Hon har väntat länge på den och ser så fram emot att få svepa den om sina axlar ljumma sommarkvällar.

Det är så roligt och spännande att sticka döttrarna plagg där de själva valt färger. Det är härligt att se deras egna uttryck och att få lära sig nya färgkombinationer.

Men nu är det dags att lägga stickningen åt sidan för att morgonvandra med familjehunden.

Fin onsdag till er.