Påskafton

Så är det ännu en tidig morgon med hundpromenad. Denna gången går pappan ut så att mamman får vila. På vägen hjälper han påskharen med påskägg.

Äggen göms i trädgården och döttrar letar. En påsktradition som jag inte minns när eller riktigt hur vi började med men det är mysigt och uppskattat och har blivit ett viktigt inslag på påskafton. I år har mamman hjälpt påskharen lite extra och jag smyger ut när pappan vandrat iväg för att gömma en liten överraskning till honom i trädgården. En liten påsköverraskning för att visa min tacksamhet över allt han är och gör.

Under tiden pappan och familjehunden morgonvandrar plockar mamman med tvätt och diskmaskin och så måste det ju finnas kokta ägg att måla då döttrar vaknar.

Fin lördag och glad påskafton till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.